Kinderen

Bij coaching van kinderen wordt doormiddel van de natuur en onze dieren ruimte gecreëerd voor het kind om zichzelf te mogen zijn en zich op persoonlijke wijze te ontwikkelen. Bij het coachen van je kind gaan we samen op ontdekking naar  hun talenten, vaardigheden en kennis en hoe ze deze het beste kunnen inzetten.

Net zoals paarden en honden leven kinderen in het nu. Hierdoor staan ze veel meer open voor nieuwe situaties en aan ontwikkeling. Ze werken gemakkelijker met kortetermijndoelen. Coaching van kinderen in combinatie met paarden (en/of andere dieren) brengt direct een positieve verandering met zich mee.
Op onze ranch werken voornamelijk met paarden maar voor sommige kindjes is dat nog een stap te snel. Dan kunnen we onze coaching hond Dax en zelfs onze geitjes Mia en Murf inschakelen.

Het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen is een van de belangrijkste aspect tijdens de coachingsessies.

Kinderen leren vaak dat ze niet zichzelf mogen zijn als ze niet voldoen aan de eisen van anderen. Tijdens de coaching sessies zullen we dit samen ontkrachten.

Daarbij wordt rekening gehouden met kenmerken die bij bepaalde ontwikkelingsfasen horen, zoals het moeilijk onderscheid maken tussen fantasie en realiteit of het zichzelf aanpraten van angsten als een manier om gedrag te reguleren.

De individuele coaching van kinderen is geen therapie maar een ontwikkelingsthema waardoor het kind kan leren omgaan en gebruik maken van zijn/haar talenten en vaardigheden in elke situatie.