mijn verhaal

Waarom coachen met paarden? Ik leef al heel mijn leven tussen de paarden.

Mijn carrière startte dan ook in de paardensport, als paardentrainer en instructrice, ik startte mijn eigen trainingsstal Indy Horses.
Vaak komen “probleem” paarden bij mij terecht die als onmogelijk worden bestempeld.
Ik maakte er mijn missie van om mensen te doen inzien dat dit probleem eerder de spiegel van hun eigen persoonlijk ontwikkelingsthema is.
Wanneer mensen die klik kunnen maken verdwijnt het probleem bij het paard vaak vanzelf.

In 2006 startte ik samen met een vriendin een vzw. Het doel van deze organisatie is paarden te houden in de vrije natuur en in kudde verband. Dit zorgt voor evenwichtige paarden die nu ook helpen bij de begeleiding tijdens de hippo-therapie en hippo-coaching.

Gedurende 10 jaar werkte ik binnen de wereld van HR als medewerker en later als operation manager waar ik me ondermeer verdiepte in lichaamstaal & micro-expressies, communicatie en groepsdynamiek bij mensen tijdens samenwerkingen, team meetings en interacties.
Dit heeft me veel inzichten gegeven over de uitdagingen die een team op de werkvloer moet overwinnen maar ook de uitdagingen van bedrijfsleiders om een team enthousiast en gemotiveerd te houden.

Bij het bestuderen van de dynamiek binnen een paardenkudde merkte ik dat deze dezelfde uitdagingen aangaan maar dat zij telkens dezelfde succesfactoren toepassen om de harmonie en veiligheid van de groep te bewaren.
Ik besloot mijn eigen coaching praktijk te starten IN-D coaching & Consulting.

Ik studeerde bij als professionele coach waar ik de ontwikkelingsgerichte methode voor coaching leerde en begon me toe te spitsen op het coachen van individu’s en teams die willen werken aan ontwikkeling.

Tijdens deze opleiding leerde ik Sophie Pignatelli van Usofia Coaching kennen. Al snel bleek dat onze missies dicht bij elkaar lagen.
We merkten al snel dat onze verschillende ervaring binnen het bedrijfsleven heel complementair zijn.
Onze samenwerking is zeker een meerwaarde voor de team coaching activiteiten.

Inmiddels combineren we de ontwikkelingsmethode en de coaching met paarden waardoor we het ook kunnen toepassen op  mensen en teams die geen kennis hebben van paarden maar toch met een ontwikkelingsthema worstelen. Het is verbazend hoe mensen snel inzicht krijgen in zichzelf door de eerlijke feedback die de paarden geven. Samen werken naar een sterkere persoonlijke kracht of team met een diepgewortelde identiteit die een duurzaam effect heeft op het individu of op de team leden, de team dynamiek en de organisatie in zijn geheel dat is wat wij willen bereiken samen met jou.

Wil jij graag ervaren hoe de eerlijke feedback van de paarden jou kan helpen in jouw verdere ontwikkeling of ben je geïnteresseerd in onze team coaching?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. info@in-d.be